Solden Luik

luik solden

Een gezellig dagje shoppen tijden Solden in Luik in 2019

Luik is de aan de Maas gelegen hoofdstad van de gelijknamige Belgische provincie Luik. De stad ligt in het Waalse gedeelte van het land en telt tegenwoordig ongeveer 200.000 inwoners. Luik kent een lange geschiedenis. Tijdens opgravingen in het stadscentrum is namelijk een Romeinse Villa ontdekt. De stad kwam echter voor het eerst echt tot bloei in de 10e eeuw.

Luik raakte gedurende de 20ste eeuw economisch erg in verval. De stad is in de laatste jaren echter sterk opgeknapt. Steeds meer toeristen en dagjesmensen weten deze bestemming te vinden.

Solden in Luik

Toeristen en inwoners van België komen tegenwoordig graag naar Luik om een dagje te winkelen. Shoppen in Luik is vooral aantrekkelijk gedurende de solden periodes. Dat zijn specifieke uitverkoop en aanbiedingen periodes in de winter en in de zomer. De eerstvolgende wintersolden worden gehouden van 3 januari 2019 tot en met 31 januari 2019. De volgende zomersolden vinden plaats van 1 juli 2019 t/m 31 juli 2019. Deze periodes zijn ideale gelegenheden om producten voor een lage prijs aan te schaffen.

Solden shopping tips in Luik

Tijdens de soldenperioden zijn met name kledingartikelen erg gewild. Deze producten hebben namelijk over het algemeen de hoogste kortingen. Het wordt aangeraden om vlak voor de de start van de uitverkoop al een oriënterend rondje te maken langs de kledingwinkels in Luik. Je kunt dan al een lijstje maken van je favoriete kledingstukken en ze alvast even passen.

Speciale solden kortingsacties van bekende winkelketens

Diverse bekende winkelketens verlagen niet alleen hun prijzen, maar geven daarnaast ook aantrekkelijke kortingscodes weg. Zo bespaar je extra veel geld tijdens de uitverkoopperiodes.

Meest populaire shops voor korting op mode:
– Zalando (online)
– La Redoute

Meest populaire shops voor korting op interieur:
– La Redoute Interieur
– Home24

Meest populaire shops voor korting op beauty & parfum:
– ICI Paris XL

Andere winkels om in de gaten te houden zijn onder ander HEMA (online -50% tijdens de solden), Nike (-50% online) en Sarenza (60% + 10% extra korting online).

Interessante shopping locaties in Luik

In Luik vind je een groot aantal delicatessenzaken en bekende merkketens. Veel van deze winkels zijn terug te vinden in de bruisende en centraal gelegen winkelstraat Le Carré. Bezoek tijdens een gezellig dagje solden shoppen in Luik ook zeker het moderne winkelcentrum Galeries St. Lambert.

Andere bezienswaardigheden in Luik

Museumliefhebbers die meer willen weten over de geschiedenis van Luik, kunnen terecht in het Grand Curtius museum. Liefhebbers van historische gebouwen wordt aangeraden om een bezoek te brengen aan de wijk Féronstrée. Op deze locatie bevinden zich diverse stadspaleizen en oude kerken. Het is ook een interessante plek voor koopjesjagers. Op zondagen wordt daar namelijk altijd een vlooienmarkt gehouden.