10 tips voor de solden

Stort je niet zomaar in de koopjesgekte, maar ga alvast deze periode met een weloverwogen plan tegemoet. Hier krijg je van ons al 10 gouden solden tips. Op die manier wordt shoppen tijdens de solden voor jou een gemakkelijke en aangename klus!

  1. Neem vooraf een kijkje naar de prijzen en producten van de winkels
  2. Onderwerp je kleerkast aan een kritisch onderzoek
  3. Kies een stad uit die jij goed kent
  4. Stippel een weg uit die je gaat volgen
  5. Neem maximaal één vriendin mee.
  6. Ga ‘s morgens vroeg al op stap.
  7. Ga ook nog nog eens (of ga enkel) tegen het einde van de soldenperiode.
  8. Shop online!
  9. En vergeet de belangrijkste tip niet: geniet van de gezelligheid en je aankopen!

1. Ga vooraf in de winkels kijken. Ga de kledij of schoenen al op voorhand passen of noteer in de loop van het jaar welke kledij je wil aanschaffen. Maak een lijstje op en deel dit in per winkel. Dat bespaart al veel zoeken en passen in de winkel zelf. Je kan het artikel gewoon uit het rek nemen, en je hoeft enkel nog te betalen.

2. Onderwerp je kleerkast aan een kritisch onderzoek. Bepaal op voorhand welke artikelen je wil kopen. Maak een onderscheid tussen wat je zou willen en wat je écht nodig hebt. Stel een budget op en probeer je er aan te houden. Op die manier ga je kritischer winkelen en moet je achteraf niet constateren dat je eigenlijk veel te veel in huis gehaald hebt. Je zal meer waar hebben voor hetzelfde geld.

3. Kies een stad uit die jij goed kent. Je weet dan precies welke winkel waar gelegen is, en welke spullen je waar kan gaan vinden. Je doet op een korte tijd veel meer winkels aan als je ze weet liggen dan wanneer je zomaar wat gaat rondlopen. Zo vermijd je dat je de dag zelf niet vindt wat je eigenlijk wel graag wou hebben.

4. Stippel een weg uit die je gaat volgen, net zoals je dat zou doen bij een toeristisch stadsbezoek. Bepaal op voorhand welke winkels je wil aandoen, en probeer je hieraan te houden. Zo vermijd je tijdverlies en frustraties omdat je niet rondkomt op jouw winkeldag. Heb je op het einde nog tijd over, dan kan je gerust nog een tweede keer hetzelfde traject doen om andere winkels te verkennen.

5. Neem maximum één vriendin mee. Het is niet handig om met meerderen een toch al overvolle winkel binnen te stappen. En tenslotte heb je toch maar de mening van één vertrouwenspersoon nodig bij je aankopen. Spreek samen af wie van jullie in welke winkels wil gaan en probeer dit te combineren. Misschien leren jullie van mekaar wel nieuwe zaken kennen!

6. Ga van ‘s morgens al op stap: in de namiddag wordt het alsmaar drukker, zijn de verkopers al meer gestresseerd en is er vaak teveel volk om nog degelijk te kunnen schoppen. Neem de namiddag om het al wat rustiger aan te doen.

7. Ga ook nog nog eens (of ga enkel) tegen het einde van de soldenperiode. Je loopt misschien het risico dat dat ene stuk dat jij wou er niet meer is. Anderzijds zijn de kortingen tegen het einde van de soldenmaand veel hoger. Winkeliers willen immers hun stock kwijt.

8. Waarom zou je er niet aan denken om online te shoppen? Veel van de winkels die je in real zou bezoeken, hebben ook een online winkel. Zij geven tijdens de soldendagen op internet zelfs hogere kortingen dan in hun winkels. Je kan dus gerust van in je luie zetel en met een paar muisklikken al heel wat in huis halen zonder dat je de drukte moet induiken.

9. En vergeet de belangrijkste tip niet: geniet van de dagen van de solden! Ga niet gestresseerd winkelen, maar geniet. Neem de tijd om iets gaan te drinken of een hapje te eten met je vriendin. Benut deze dag ook om eens bij te praten en te kletsen. Bekijk hier het overzicht van alle solden kortingscodes die je in je favoriete webshops kan gebruiken.

Maak voor jezelf van deze dagen vol koopjes een geweldig leuke tijd!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.