Over de solden

Alles over de solden van 2019 in België

Wanneer beginnen de solden van 2019 in België? Wat zijn de solden in België precies? Op deze pagina lees je alle informatie die je niet wilt missen.

Wanneer beginnen de solden 2019?

De wintersolden vinden in 2019 plaats van 3 januari tot en met 31 januari. Voor de zomersolden kun je in 2019 van 1 juli tot en met 31 juli terecht bij veel winkels voor straffe promoties.

Wat zijn de solden in België?

De solden vinden elk jaar tweemaal plaats; in de maanden januari en juli kan men in België shoppen met hoge kortingen. De solden zijn de officiële koopjesperiodes in België, waarbij met name seizoensgebonden producten tegen een lage prijs aangeboden kunnen worden – vaak om plaats te maken voor nieuwe collecties. Omdat de solden de enige officiële koopjesperiodes zijn van het jaar is het vaak erg druk in de winkels. Dit zijn ook de enige twee momenten in het jaar waarop winkels kortingen mogen aankondigen met de term ‘solden’. Voorafgaand aan de solden gelden de zogenoemde sperperiode. In deze periode mogen winkels binnen bepaalde sectoren maar beperkte kortingen aanbieden.

Wintersolden

De koopjesperiode van januari wordt ook wel wintersolden genoemd. Deze vindt altijd plaats van 3 januari t/m 31 januari. Als 3 januari op zondag valt, starten de solden een dag eerder – op 2 januari. Tijdens de wintersolden kun je doorgaans wintercollecties met straffe kortingen aanschaffen, maar daarnaast zijn er vele andere sectoren die stunten met kortingen. Zo is januari ook een populaire maand voor het boeken van een zomervakantie met extra voordeel.

Zomersolden

De solden van juli worden ook wel zomersolden genoemd. Deze vindt altijd plaats van 1 juli t/m 31 juli. Als 1 juli op zondag valt, starten de solden een dag eerder – op 30 juni. De koopjesperiode in de zomer geeft consumenten de mogelijkheid om onder andere zomercollecties met veel korting aan te schaffen.

Solden 2019 – online kortingen

Wie liever niet teveel tijd spendeert in de drukke winkelstraten van populaire steden zoals Antwerpen, Gent, Brugge, Hasselt of Leuven, kan ook gewoon online shoppen. Tijdens de online solden van 2019 profiteer je vaak van extra veel korting. Daarnaast is online winkelen steeds aantrekkelijker door goede service voorwaarden van webwinkels (gratis levering en retourneren), een groot aanbod, de mogelijkheid om prijzen en het aanbod van verschillende winkels te vergelijken en de optie om extra korting te ontvangen door bijvoorbeeld kortingscodes te gebruiken. Met name aan het einde van de koopjesperiodes zijn er regelmatig codes voor 10% of zelfs 20% extra korting bovenop reeds afgeprijsde artikelen. Benieuwd naar de actuele kortingen? Een overzicht van kortingscodes en deals van meer dan 200 populaire webshops vind je bij Metro kortingscodes!

Solden kortingscodes

Wetgeving omtrent de Solden

Op zoek naar de exacte wetgeving omtrent de Solden in België, omdat je bijvoorbeeld winkelier bent? Lees dan op de website van de overheid over welke wetten er van toepassing zijn over de solden en de sperperiode. De wetgeving voor winkeliers uit de sectoren kleding, lederwaren en schoenen komt in het kort hier op neer:

  • Het is niet toegestaan om tijdens de sperperiode, de maand voor de solden, prijsverminderingen aan te kondigen.
  • Het is niet toegestaan om tijdens de sperperiode kortingsbonnen uit te delen die recht geven op prijsvermindering.