Antwerpen solden

Solden Antwerpen 2019

De Antwerpse zomersolden zullen beginnen op 3 januari 2019. Tijdens de solden is Antwerpen zeker één van de plezantste steden om te bezoeken. Antwerpen is een waar genot om rond te struinen en te winkelen. De winkelstraten van Antwerpen zitten behoorlijk gecentreerd in de oude binnenstad. Elke straat heeft wel een soort van eigen winkels en publiek.

Niet bekend in Antwerpen? Lees dan zeker verder!
De Meir is de grootste en drukste winkelstraat in Antwerpen. Op De Meir zitten dan ook met name de grote winkelketens en de bekende namen, zoals H&M, Esprit en ZARA. Naast De Meir zijn onder meer ook De Wilde Zee (hartje Antwerpen), de Modewijk – waarvan de naam al zegt wat er zit – en Het Historisch Centrum zeker een bezoekje waard. Maar ook De Leien, Quartier Latin, De Stationswijk en Het Zuid zijn de moeite om te bezoeken tijdens de solden in Antwerpen.

Route Antwerpen station - Meir - Wilde Zee - Kloosterstraat


DE INSIDER TIP: Antwerpen Shopping Route

1. van het Centraal station wandelt u via de Keyserlei naar de Meir. Op de Keyserlei vindt u winkels zoals de MediaMarkt, Planet Parfum en Standaard Boekhandel.

2. u steekt de Frankrijklei over en dan belandt u meteen op de welbekende Antwerpse Meir. Hier zijn alle grote winkelketens en merken vertegenwoordigd. Denk aan Tommy Hilfiger, Only, Zara, Hunkemöller, Veritas, ICI PARIS XL, H&M en nog heel veel meer.

3. Ter hoogte van de H&M, vindt u aan de andere kant van de Meir de entree naar de Stadsfeestzaal. In deze indrukwekkende shoppingzaal vindt u winkels als Urban Outfitters, Cos, Habitat en Ice-Watch store. Tevens is dit de perfecte plek voor een lunch of tussentijdse aperitief.

4. Wanneer u de drukte op de Meir zat bent, kan u via de achteruitgang van de Stadsfeestzaal naar een rustiger winkelgebied wandelen. U komt uit in Hopland en de Schuttershofstraat. Hier zijn de wat kostelijkere winkels gelegen, zoals Armani, Burberry, Hermès, IKKS, Moncler en Zadig & Voltaire.

5. Als u deze winkelstraat uit bent gewandeld, botst u bijna tegen de Bourla op. Rechts kan u de Huidevetterstraat in, met winkels als Natan, River Woods of Lacoste. Wanneer u de straat oversteekt, belandt u in de gezelligste winkelstraatjes van Antwerpen: De Wilde Zee. Hier shopt u in kleine boetiekjes die vele originele pareltjes in huis hebben. Dé insidertip!

6. Wanneer u de Wilde Zee doorkruist bent, kan u nog even door de Kammenstraat struinen vooraleer u de Nationalestraat en Kloosterstraat aan doet. In de Kammenstraat vindt u vooral alternatieve kledingzaken, populair bij jongeren. Vooral de Fish & Chips is een begrip in deze straat.

7. In de Nationale Straat en Kloosterstraat vindt u zowel chique modezaken als leuke meubelwinkels. De absolute tip: YOUR in de Kloosterstraat. Als u hier gepasseerd bent is het wel tijd voor een welverdiende borrel in de Dansing Chocola op de hoek van de Kloosterstraat en de Willem Lepelstraat.

19 Comments

Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *