Antwerpen solden

Solden Antwerpen 2019

De Antwerpse solden zullen beginnen op 3 januari 2019. Tijdens de solden is Antwerpen zeker één van de plezantste steden om te bezoeken. Antwerpen is een waar genot om rond te struinen en te winkelen. De winkelstraten van Antwerpen zitten behoorlijk gecentreerd in de oude binnenstad. Elke straat heeft wel een soort van eigen winkels en publiek.

Openingstijden Antwerpen

Antwerpen is de Vlaamse winkelstad bij uitstek! Alle winkels in de binnenstad zullen tijdens de solden open zijn tussen 09.00 en 18.00. Er zijn geen koopavonden. Wel zijn de winkels soms op zondag open, zo gaan de winkels bijvoorbeeld voor kerst, op tweede kerstdag of oudjaarsdag wel open.

Niet bekend in Antwerpen? Lees dan zeker verder!
De Meir
is de grootste en drukste winkelstraat in Antwerpen. Op De Meir zitten dan ook met name de grote winkelketens en de bekende namen, zoals H&M, Esprit en ZARA. Naast De Meir zijn onder meer ook De Wilde Zee (hartje Antwerpen), de Modewijk – waarvan de naam al zegt wat er zit – en Het Historisch Centrum zeker een bezoekje waard. Maar ook De Leien, Quartier Latin, De Stationswijk en Het Zuid zijn de moeite om te bezoeken tijdens de solden in Antwerpen.

Route Antwerpen station - Meir - Wilde Zee - Kloosterstraat


DE INSIDER TIP: Antwerpen Shopping Route

1. van het Centraal station wandelt u via de Keyserlei naar de Meir. Op de Keyserlei vindt u winkels zoals de MediaMarkt, Planet Parfum en Standaard Boekhandel.

2. u steekt de Frankrijklei over en dan belandt u meteen op de welbekende Antwerpse Meir. Hier zijn alle grote winkelketens en merken vertegenwoordigd. Denk aan Tommy Hilfiger, Only, Zara, Hunkemöller, Veritas, ICI PARIS XL, H&M en nog heel veel meer.

3. Ter hoogte van de H&M, vindt u aan de andere kant van de Meir de entree naar de Stadsfeestzaal. In deze indrukwekkende shoppingzaal vindt u winkels als Urban Outfitters, Cos, Habitat en Ice-Watch store. Tevens is dit de perfecte plek voor een lunch of tussentijdse aperitief.

4. Wanneer u de drukte op de Meir zat bent, kan u via de achteruitgang van de Stadsfeestzaal naar een rustiger winkelgebied wandelen. U komt uit in Hopland en de Schuttershofstraat. Hier zijn de wat kostelijkere winkels gelegen, zoals Armani, Burberry, Hermès, IKKS, Moncler en Zadig & Voltaire.

5. Als u deze winkelstraat uit bent gewandeld, botst u bijna tegen de Bourla op. Rechts kan u de Huidevetterstraat in, met winkels als Natan, River Woods of Lacoste. Wanneer u de straat oversteekt, belandt u in de gezelligste winkelstraatjes van Antwerpen: De Wilde Zee. Hier shopt u in kleine boetiekjes die vele originele pareltjes in huis hebben. Dé insidertip!

6. Wanneer u de Wilde Zee doorkruist bent, kan u nog even door de Kammenstraat struinen vooraleer u de Nationalestraat en Kloosterstraat aan doet. In de Kammenstraat vindt u vooral alternatieve kledingzaken, populair bij jongeren. Vooral de Fish & Chips is een begrip in deze straat.

7. In de Nationale Straat en Kloosterstraat vindt u zowel chique modezaken als leuke meubelwinkels. Als u hier gepasseerd bent is het wel tijd voor een welverdiende borrel in de Dansing Chocola op de hoek van de Kloosterstraat en de Willem Lepelstraat.

Met korting overnachten in Antwerpen tijdens de Solden

Wil je overnachten in het prachtige Antwerpen tijdens de Solden? Neem dan kijkje via de accomodaties via onderstaande link en ontvang €15 korting op je verblijf.

 

 

Winkelcentra Antwerpen

Shoppen doe je natuurlijk het liefst als alles dicht bij elkaar zit. De winkelcentra in Antwerpen zijn daarom echt een uitkomst. Bekijk hieronder een overzicht van de winkelcentra in Antwerpen:

  • Shopping Stadsfeestzaal: Bij een bezoekje aan Antwerpen zou ik dit winkelcentrum niet overslaan, de stadsfeestzaal stamt uit 1908 en fungeerde jarenlang als feestzaal van Antwerpen. Tegenwoordig één van de mooiste winkelcentra van Antwerpen. Het winkelcentrum ligt iets buiten de drukte van de stad en heeft ook nog leuke gelegenheid om een koffiet te drinken.
  • Weinegem Shopping Center: Het grootste winkelcentrum van Antwerpen, ligt in Wijnegem. Het ligt dus buiten de stad, maar heeft een enorm aanbod voor de shopper. Het is er gezellig, onder andere door het leuke aanbod van winkels en restaurants. Het is overdekt en heeft genoeg parkeergelegenheden, dus als het regent of koud is kun je er ook leuk winkelen.
  • Century Shopping Center: Het winkelcentrum is niet al te groot en bevat winkels zoals MediaMarkt, Blokker, Bart Smit en de Zeeman. Ook vind je er een aantal kledingwinkels en juweliers. Het is dicht bij het station gelegen en er is rondom parkeergelegenheid, waardoor het makkelijk te bereiken is voor iedereen.
  • De Gaanderij: Dit winkelcentrum is iets kleiner maar verbindt de Korte Gasthuisstraat en de Huidevetterstraat. Je vindt er een combinatie van grote modehuizen unieke kleine boetiekjes. Dichtbij de drukke winkelgebieden van Meir en Groenplaats kun je hier dus uitstekend shoppen.
  • Grand Bazar: In de Grand Bazar vind je een enorm aantal winkels, variërend van grote ketens tot kleine broodjeszaken. Ga hierheen als je een cadeautje wilt kopen of toe bent aan nieuwe kleding, schoenen of accessoires. Door de centrale ligging in de Beddenstraat kun je vanuit hier een goede start maken met shoppen, ernaast vind je parkeergarage Meir.

Solden kortingscodes

20 Comments

Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.