Solden Gent

Shoppen in Gent tijdens de solden van 2019

Verzot op winkelen? Dan is de solden in Gent een must! Zowel tijdens de winter- als de zomersolden is het in de prachtige historische stad een klein feestje. Met de wintersolden die dit jaar ook in Gent op 3 januari 2019 starten is het een waar feestje. De zomersolden in Gent beginnen op 1 juli 2019 tot en met 31 juli 2019.

In Gent is naast het shoppen ook veel moois te vinden, in de gezellige binnenstad vind je veel authentieke zaakjes, cafés en een plezante sfeer. Tijdens de wintersolden kunt u dus genieten van de stad zelf, naast het genot van de kleine prijsjes en koopjes.

Tijdens de solden reist u met korting bij de NMBS. De winkelstraten in Gent zijn makkelijk te voet bereikbaar vanaf het station Gent Dampoort. Koop uw treintickets online en bespaar ettelijke euro’s op uw dagtrip.

Gent Shopping Route

Voor wie niet bekend is in Gent, kan hier wat tips vergaren voor een geslaagde shopping dag. Vanuit station Gent Dampoort bereikt u op enkele minuten wandelen de leukste winkelstraatjes. We zetten vier must-visit winkelstraten op een rij:

  1. De Koestraat, Kortedagsteeg en Walpoortstraat
   in deze straatjes staan in Gent bekend voor de hippe (tweedehands-) winkeltjes. Niet heel veel grote ketens, maar wel charmante winkels waar u originele kleding, juwelen en accessoires vindt. Voor wie op zoek is naar iets modieus, maar toch betaalbaar, moet deze straten zeker aan doen. Verder kan u hier perfect brunchen/lunchen in één van de vele leuke brasseries.
  2. De Vlaanderenstraat
   voor wie deze wintersolden korting wil scoren op de duurdere merken, is op zijn plek in de Vlaanderenstraat. Hier vindt u talloze modehuizen en luxe winkels. Deze maand is dé perfecte tijd om dat ene kleedje of die ene handtas met wat extra korting op de kop te tikken. Bovendien kan u in de buurt makkelijk parkeren én is de straat op wandelafstand gelegen van Shoppingcenter Zuid.
  3. Shoppingcenter Zuid het charmante en authentieke shoppingcenter is, anders dan andere winkelcentra, een heus plezier om door te wandelen. Doordat het gebouw al wat ouder is, is het een gezellige plek om een dagje te shoppen. U kan hier makkelijk een hele dag spenderen, want er zijn meer dan veertig grote winkels geherbergd. Enkele voorbeelden: Blokker, ICI PARIS XL, H&M, Hunkemöller enzovoort.
  4. De Veldstraat
   Deze straat kent u misschien wel van het gezelschapsspel Monopoly. In het spel is het één van de duurste straten, maar in real life kan u hier winkelen in zeer betaalbare winkels. Grote winkelketens zijn hier gevestigd en u zal dan ook zeker wat vinden naar uw goesting. Het fijnste aan shoppen in de Veldstraat, is dat u maar een kleine zijstraat in moet slaan en u meteen ook kleinere modezaakjes tegenkomt.

solden in gent