Brussel solden

Brussel is een stad die zeker bezocht mag (eigenlijk moet) worden met de solden. De wintersolden in Brussel starten 3 januari 2019 en eindigen op 31 januari weer. De zomersolden starten op 1 juli 2019 en zijn weer afgelopen op 31 juli. Voorafgaand aan de soldenmaand vindt traditioneel de sperperiode plaats, die een maand lang duurt.

Shoppen in Brussel

De shoppingcentra in Brussel liggen verspreid over de hele stad, maar er vallen drie grote gebieden te onderscheiden. Voor de fervente wandelaar, zijn die drie winkelgebieden op een dagje wel te doen. Voor wie geen goesting heeft om de hele dag op pad te zijn, kiest beter voor een bezoekje aan de grootste en bekendste winkelstraat van Brussel: de Nieuwstraat.

Nieuwstraat Brussel

Als u gaat shoppen in de Brusselse Nieuwstraat, bereid u dan voor op heel wat drukte. Volgens recente metingen wandelen er namelijk ongeveer 44.000 voetgangers per dag door de bekende winkelstraat. Dat is ook niet gek, want op die 600 meter tellende straat, zijn alle grote ketens en merken gehuisvestigd.

Openingsuren Nieuwstraat:

Het verschilt een beetje per winkel, maar de meeste shops zijn open van 9.30 uur tot 19.30 uur. Met andere woorden: het kan misschien wel heel erg druk zijn in de Nieuwstraat, maar u heeft tien uur de tijd om al uw solden artikeltjes bij elkaar te sprokkelen. Minpuntje aan de Nieuwstraat: de meeste winkels zijn gesloten op zondag. Het is nog niet duidelijk of er koopzondagen worden ingelast tijdens de soldenperiode. Wie op zondag wil shoppen in Brussel, kan beter naar de Sint-Hubertusgalerijen gaan. Voor een overzicht van alle winkels die er in deze populaire Nieuwstraat gelegen zijn, checkt u de openingstijden gids van de stad Brussel.

Sint-Hubertusgalerijen Brussel:

Voor de regenachtige zomerdagen, kan u het best overdekt gaan shoppen in de Sint-Hubertusgalerijen in Brussel. Dit prachtige winkelcentrum, met galerijen die in de 19de eeuw zijn gebouwd, is makkelijk bereikbaar vanaf het centraal station. Wanneer u de metro neemt, stapt u uit in het centrum van Brussel, bij halte De Beurs / La Brouckère.
Anders dan in de Nieuwstraat, vindt u in de galerijen niet de allergrootste ketens. De Sint-Hubertusgalerijen herbergen leder-speciaalzaken, juweliers, luxe-accessoires, interieur, chocolaterieën en restaurants.

Openingsuren Sint-Hubertusgalerijen:

Afgezien van de restaurants (die sluiten rond middernacht), sluiten de meeste winkels in de Sint-Hubertusgalerij om 18.30 uur. Ook het openingsuur van de winkels is net wat later dan in de Nieuwstraat, namelijk vanaf 10.30 uur. Voordeel is wel dat de winkels ook op zondag open zijn, en dit zal de solden periode deze zomer niet anders zijn.